LG G6 ve LG G5 Karşılaştırması

A+
A-
16.04.2017
377

LG G5, G serisinin satış başarısı açısından bakıldığından en geri planda kalan modellerinden bir tanesi oldu. Özellik bakımından üstün bir cihaz olmasına rağmen istenilen başarı elde edilemedi hatta modüler bir telefon olması LG’nin beklentilerini her zaman yukarıda tutmasına neden oldu ancak LG G5 bunu asla başaramadı. Belki de modüler bir cihaz olduğu için kullanıcılar pekte sıcak karşılamadı, LG G6 ise geçtiğimiz dönemde tanıtıldı ve yakın zaman içerisinde satışa sunulacak LG G5 modeline göre donanımsal olarak daha stabil olan LG G6 ise bakalım nasıl bir dönem geçirecek ve Android tarafında yer alanların tercihi olabilecek mi. Aslında 2016 yılında sadece LG değil Apple ve Samsung’da dahil birçok akıllı telefon üreticisi duraksama dönemi geçirdi. Bu tabi ki genel bir durum cihazların dayanıklılığının artması sürekli yeni yazılım güncellemeleriyle cihazların kullanılabilirliğinin devam etmesi yeni akıllı telefon ihtiyacını biraz zaman aşımına uğratmış oldu. Bu tabi ki markaların zamanlaması ile ilgili mesela Apple,iPhone serisi telefonlarını birer yıl arayla çıkarıyor ve taki iPhone 7 modeline kadar da önemli bir başarı elde etmişti.

İsterseniz karşılaştırmamıza başlayalım ve LG G5 ile LG G6 arasında ne gibi farklar bulunuyor bakalım bu şekilde belki de sizin kafanıza takılan önemli soruların cevabını çözmüş olabiliriz ve sizin yeni akıllı telefon seçimi yaparken daha sağlıklı karar vermenizi sağlayabiliriz. Android 6 sürümüyle piyasaya çıkan LG G5 şuan için mevcut Andoid sürümü Android 7 güncellemesini almış durumda yani hem LG G5 hem de LG 6 Android 7 işletim sistemini kullanıyor. LG  G5 ekranı 5.3 inç boyutuna sahipti LG G6 ekranı ise 5.7 inç ekran boyutuna sahip ancak cihazın boyutlarında çok ufakta olsa bir küçülme mevcut ancak cihazın kalınlığı ise yarım santime yakın bir boyutta kalınlaşmış. Bunu yanı sıra LG G6’da ağırlık 4 gram daha artmış. LG G5 altın, gri, gümüş ve pembe olmak üzere 4 farklı renk seçeneğiyle satışa sunulmuştu ancak LG G6 ise sadece siyah ve gümüş renkleri ile satışa sunuluyor. LG G5’te siyah gibi oldukça tercih edilen bir renk seçeneğinin olmaması belki de başarısızlığını çokta az olsa destekler nitelikte diyebiliriz. Sadece metal kasadan ibaret olan LG G5’den sonra LG bu tercihinden de vazgeçmiş ve LG G6’nın tasarımında ana gövdesinde cam ve diğer vurgularında alimünyum tercihi yapmış. Metal kasanın önemli avantajları bulunmasının yanı sıra kullanıcı tarafından pekte olumlu karşılanmayan dezavantajları bulunuyor. Ancak cihazın ısınma ve dayanıklılık konusunda da daha ekstra performans sunması için metal kasa daha avantajlı ancak kullanım itibariyle artık metal kasa tercih edilmiyor. LG G6 geç kalınan bir özelliğe daha sahip IP 68 sertifikasıyla birlikte artık cihaz suya düşse ya da toza maruz kalsa bile çalışmaya devam edebiliyor bu özellik son iki yıldır LG’nin doğrudan rakip olduğu diğer akıllı telefon üreticilerinin amiral gemilerinde yer alıyordu ancak LG suya karşı dayanıklı telefonunun daha yeni ortaya çıkardı belki de LG G5 bu özelliğe sahip olsa belirli bir popülerlik elde etme şansı yakalayabilirdi.

LG G6’da ekran boyutu büyürken diğer ekran özellikleride pek değişiklik göstermedi. Her iki cihazda yani hem LG G6 hem de LG G5’de 1440 x 2880 piksel ekran çözünürlüğü bulunuyor.
Yine her iki cihazın piksel yoğunluklarıda hemen hemen aynı değerlere sahip ancak ekran boyutu büyürken piksel yoğunluğunun düşmemeside önemli çünkü büyük ekranlı akıllı telefonlarda düşük piksel yoğunlukları bulunuyor. LG G6 genel olarak suya karşı dayanıklığı olduğu gibi ayrıca Corning Gorilla Glass 3 özelliğine de sahip yani ekran çizilmelere karşı ekstra dayanıklı, bu özellik yine LG G5’in ekran özellikleri arasında yer almıyordu.

İki cihaz arasında ki kamera özelliklerini karşılaştırdığımızda arka kamerada önemli iyileştirmeler yapıldığını görüyoruz ancak ön kamera için aynı şeyleri söylemek mümkün değil. LG G6’nın 13 MP çözünürlüğe sahip iki adet arka kamerası bulunuyor LG G5’te ise 16 MP çözünürlüğe sahip arka kamera yer alıyordu ancak hem donanımsal olarak hem de yazılımsal olarak LG G5’in kamerası G6 kamerasına göre gelişmiş özellikler sunmuyordu.

İki cihazda da aynı grafik işlemcisi kullanılmış ancak sistem yongası ve ana işlemci modelinde LG G6 daha üst modellere sahip. Yine kullanılan bellek ve ayrılan dahili depolama alanları her iki telefon için de aynı özelliklere sahip. Ayrıca yine bataryalarına baktığımız zaman G6’da 3300 mAh amperlik batarya kullanılırken eski G modeli olan LG G5’te ise 2800 mAh amperlik batarya kullanılmıştı.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.