Asus Zenfone 3s Max İncelemesi

A+
A-
21.02.2017
370

Asus’un yeni orta segment modeli olan Asus Zenfone 3s Max, geçmiş dönem aynı seviye modellerine göre oldukça üst düzey özellikler sunan Asus Zenfone 3s Max özellikle pil gücü ile ön plana çıkıyor. Hem ekonomik bir cihaz olan hem de üstün özellikler vaat eden akıllı telefon Asus Zenfone 3s Max’ın isterseniz detaylı bir şekilde özelliklerine bakalım ve cihazın incelemesini yapmaya başlayalım.

Asus Zenfone 3s Max’ın ilk olarak genel ve tasarımsal özelliklerine bakacak olursak; ASUS Zen UI kullanıcı arayüzüne sahip telefon Android’in son sürümü olan Android 7 ile birlikte geliyor. 5.89 x 2.90 x 0.35 inç (149.5 x 73.7 x 8.85 mm) şeklinde boyutları bulunan Asus Zenfone 3s Max’ın tam olarak 175 gram gibi ortalamanın biraz üzerinden ağırlığı bulunuyor. Ana gövdesinin metal olması ağırlığının yüksek olmasına doğrudan neden olabilir anca yinede cihazın ağırlığı rakip modellerine göre biraz yüksek bir rakamda bulunuyor. Telefonun siyah ve altın olmak üzere sadece iki farklı renk seçeneği yer alıyor. Cihazın ekran özelliklerine geçecek olursak.

Asus Zenfone 3s Max’ın 5.2 inç boyutunda büyük bir ekran boyutu yer alıyor. 720 x 1280 piksel ekran çözünürlüğü ve 282 ppi piksel yoğunluğu cihazın genel ekran özelliklerini oluşturuyor. Ayrıca piksel yoğunluğunun düşük olduğunu eklemeden geçmeyim çünkü bu rakam orta segment bir modelle de olsa oldukça düşü çünkü mevcut giriş seviyesi modellerinde mile artık daha yüksek piksel yoğunlukları yer alıyor. Cihazın diğer ekran özelliklerine bakarsak, ekranda IPS LCD teknolojisini kullanıldığını, ışık ve yakınlık sensörü gibi temel ekran özelliklerini bulunduğunu ekleyebiliriz.

Telefonda 13 megapiksel arka ana kameranın yanı sıra 8 megapiksel de ön kamera yer alıyor. Arka kameranın özelliklerine bakarsak; çift ledli flaş ve F2.0 diyafram genişliğinin olduğunu görüyoruz. Arka kameranın özelliklerine daha detaylı bir bakış yaparsak yüz algılama, coğrafi etiketleme ve coğrafi zoom gibi yazılımsal özelliklerin yanı sıra poz telafisi, ISO kontrolü ve beyaz dengesi gibi de donanımsal özellikler yer alıyor. Asus Zenfone 3s Max’ın arka kamerasının HDR ve panorama gibi çeşitli çekim modlarının yer aldığını da ekleyelim.Telefonun arka kamerası ile 1080p video kaydı yapılabiliyor.

Cihazın en önemli özelliklerinden bir tanesi olan donanım özelliklerine bakarsak; MediaTek MT6750 sistem yongası üzerine kurulu çift çekirdekli 64-bit ARM Cortex-A53 ana işlemci ve Mali-T860 MP2 grafik işlemcisi bulunuyor. 3 GB RAM ve 32 GB depolama alanlarıda cihazın diğer temel donanımsal özellikleri arasında yer alıyor. Cihazın depolama alanının microSD kart desteğiyle 2 TB’a kadar artırılabildiğini eklemeden geçmeyelim.

Telefonun en gözde özelliği ise ilk başta belirttiğimiz gibi yüksek pil gücünün olması tam tamında 5000 mAh gibi oldukça yüksek bir pil gücü sunan Asus Zenfone 3s Max bu alanda ufak çaplı bir devrim yapmış dersek yanlış bir şey söylemiş olmayız. Cihazın bataryasının kullanıcı tarafından değiştirilemediğini ekleyelim.

Asus Zenfone 3s Max’da kablosuz ekran paylaşımı, 4G bağlantısı ve çift sim kart kullanım desteği gibi özelliklerde yer alıyor.

Telefonun artı ve eksi yönlerini sıralayacak olursak. 5000 mAh gibi oldukça yüksek pil gücünün olması, 3 GB RAM boyutu ve çift sim kart desteğinin yanı sıra 5.2 inç ekran boyutu telefonun öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor. Eksi özellikleri arasında ise orta segment bir model olduğunu var sayarsak sadece düşüş piksel yoğunluğu telefonun eksi bir özelliği olarak sınıflandırılabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.